Comments on Profile Post by Lebber

  1. Chris Holland
    Chris Holland
    Hi, ja wel ietsjes, dat nieuwe geluid dat ik hoorde is praktisch verdwenen (kwam denk ik door stress en misschien een verkoudheid), ik heb gelukkig de angstgevoelens inmiddels wat beter onder controle.
    Jan 24, 2018
  2. Chris Holland
    Chris Holland
    Heb o.a. het TRT boek van Jastreboff gelezen, dit gaf veel inzicht m.b.t. de samenwerking tussen het limbisch, autonoom en centraal zenuwstelsel, had af en toe het gevoel alsof ik gek was omdat ik de angst niet kon ''wegdenken'' maar de uitleg van Jastreboff en het neurofysiologisch model heeft het voor mij goed in perspectief gezet en ook goede hoop gegeven wat betreft habituatie.
    Jan 24, 2018
  3. Chris Holland
    Chris Holland
    Maak nu ook meer gebruik van geluidsverrijking, dat heeft ook geholpen de afgelopen dagen om mijn aandacht te verleggen.
    Jan 24, 2018
  4. Chris Holland
    Chris Holland
    Wat ook fijn is dat ik momenteel twee keer per week naar de psychiater ga. Deze man heeft zelf ook tinnitus dus alleen al daarom tot op heden erg positieve ervaring mee gehad. Morgen gaan we beginnen aan mindfulness training.

    Hoe gaat het jou?
    Jan 24, 2018
    Lebber likes this.
  5. Lebber
    Lebber
    Super dat het al wat beter gaat. Elke stap in de goede richting telt.
    Hier gaat het zeer goed. Ik kan trg genieten van sport en mijn vroegere hobbies oppikken. Binnen 3 weken wordt fysio ook gestopt. Kben de tinnitus ook meer gwn aant worden. s Avonds heb ik er nog last van, maar eerder in de vorm van wat geambeteerd zijn ipv paniek. In het begin was ik echt compleet in paniek.
    Jan 25, 2018
  6. Lebber
    Lebber
    Fijn dat je zo goed geholpen wordt. Iemand die zelf tinnitus heeft is ook veel geloofwaardiger. Die man weet dan ook goed hoe het zit. Mindfulness zou goed moeten helpen om de reactie van het autonoom zenuwstelsel wat te beperken. Het vraagt wat oefening, maar komt wel goed ;)
    Jan 25, 2018
  7. Lebber
    Lebber
    het is vooral die vicieuze cirkel dat je moet doorbreken van stress en daardoor luidere perceptie van tinnitus en daardoor nog meer stress, etc. Maar als ik het zo hoor ben je alles perfect aan het doen zoals het moet.
    Jan 25, 2018
  8. Lebber
    Lebber
    Tot mijn verbazing zeiden mijn ouders een tijdje trg dat ze ook allebei tinnitus hadden. En ze vertelden dat het idd een kwestie was om die emotionele reactie te beperken. Als dat gebeurd, verdwijnt het stilletjes aan op de achtergrond.
    Jan 25, 2018
    LMF and Chris Holland like this.
  9. Chris Holland
    Chris Holland
    Dat heb ik ook gehoord van eigenlijk iedereen die ik gesproken heb met tinnitus.
    Tjeerd (ook forum lid) heb ik mee geluncht laatst en die heeft nu zelfs periodes dat hij het niet eens hoort. Tijd en positiviteit is wat helpt!
    Jan 29, 2018
    Lisa2018 and Lebber like this.
  10. Lebber
    Lebber
    Zeer zeker!
    Jan 29, 2018
    Chris Holland likes this.